Uitgeverij de Verteller
Verhalen, groot of klein, fictie of waar gebeurd, maar alle het lezen waard.
 
 
 
 
 

 

E-Books

NIEUW!:

De Laatste Stomme Zondaar - Peter Daanen

 

Annie Verwoerdt wordt bezocht door een onbekende man.
Deze man, Alphons Klomphouwer, blijkt ernstig ziek en grijpt deze laatste kans aan om haar een schokkend relaas te doen.
Hij vertelt haar over een achter gesloten deuren gevoerd proces, dat veertig jaar eerder op het stadhuis van Nijmegen plaatsvond.
Een proces, waarbij een mogelijk onschuldige man, beschuldigd werd van de ‘Stomme Zonde’, zonder dat iemand ervan op de hoogte was.
Hij ontvouwt de dramatische en gruwelijke geschiedenis, waarbij in 1730 en 1731 honderden slachtoffers vielen, vele ervan wellicht onschuldig.
Het bleek het sluitstuk van de jacht op homoseksuelen, bekend als ‘sodomieten’, die de hele Republiek der Verenigde Nederlanden in zijn greep kreeg.
Het was een periode van angst, machtsmisbruik, politieke vergelding, juridische willekeur, manipulatie, maar ook van godsdienstig fanatisme.
De Laatste Stomme Zondaar is de herschepping van een waargebeurde en afschuwwekkende historie.
Prijs: 3,99

Bestellen?: Klik hier!

 

 

 

De Nijmeegse Anjermoord - Peter Daanen

 

Een explosie vernietigt een studentenkamer in het centrum van Nijmegen. Mogelijk het gevolg van een gaslek, aldus de politie.
Maaike, de vroegere bewoonster van deze kamer aan de Molenstraat ontdekt echter dat dit geen ongeluk was, maar een aanslag met een dodelijk slachtoffer. Dit blijkt een reactie te zijn op een onderzoek van haar oom, een journalist die samen met een vriend de verdwijning van twee krantenmensen van de Gelderlander in 1880 onderzocht. Voordat hij een raadselachtig ongeluk kreeg bracht deze speurtocht een schokkende waarheid aan het licht die destijds tegen elke prijs verborgen moest blijven. Een geheime organisatie slaagde er toen in belastende documenten te onderscheppen en degenen die ervan op de hoogte waren het zwijgen op te leggen. Eén van de mannen uit die organisatie liet echter een spoor achter, dat nu, ruim een eeuw na zijn dood, door het zoekwerk van de journalist weer opduikt. Zelfs nu zou openbaring van deze feiten verregaande gevolgen kunnen hebben en de opvolgers van de toenmalige geheime club blijken geen enkel middel te schuwen dit geheim terug in de doofpot te stoppen.
Maaike wordt, door haar beroep als laborante, ongevraagd hoofdpersoon in een dodelijk schaakspel en zet noodgedwongen, samen met de vriend van haar oom, diens werk voort. Hun inzet is niet alleen de waarheid uit 1880 openbaar te maken, maar ook de gewetenloze moordenaars achter tralies te krijgen, om er zo voor te zorgen dat ze er zelf niet het leven bij in schieten.
Een zinderende klopjacht in de binnenstad van Nijmegen eindigt uiteindelijk in een geweldadige ontknoping op de redactie van de krant die de geheimen al in 1880 wilde openbaren.

Een thriller die zich in het heden en het verleden afspeelt, waarbij een honderddertig jaar oud geheim ook nu nog slachtoffers eist.


Een stukje lezen?: klik hier


Prijs: 4,99

Bestellen?: Klik hier!

 

 


SERIE JEHAN:

 

Jehan. De slag bij Niftrik - Peter Daanen

 

Jehan is een jonge minstreel die met een groep handelaren langs markten en kermissen trekt. Door een dramatische ontmoeting raakt hij betrokken bij het al jaren voortdurende conflict tussen Brabant en Gelre. Hij gaat in opdracht van de hertog van Gelre als koerier naar bondgenoten in Gent en in deze Vlaamse stad raakt hij verstrikt in een wereld van verzet, verraad en geweld. Uiteindelijk slaagt hij erin te infiltreren in het kamp van het vijandelijke leger dat op weg is naar Grave en Nimwegen.
Hij weet weliswaar deze steden voor een verrassingsaanval te behoeden, maar lukt het hertog Willem ook met een handjevol mannen het invasieleger van 10.000 man in de Slag bij Niftrik te weerstaan?

Een spannend avontuur dat, tegen de achtergrond van de waargebeurde Slag bij Niftrik, een stukje Nijmeegse geschiedenis uit de veertiende eeuw weergeeft.

 

Een stukje lezen?: Klik hier

Prijs: 4,99

Bestellen?: Klik hier!

 


Jehan. Het laatste dal - Peter Daanen

Hertog Willem van Gelre en Jehan gaan, in opdracht van de keizer, op een geheime missie naar Rome in een vreemd gezelschap, waarvan niet duidelijk is waar ieders loyaliteit ligt.
De reis voert hen naar Tirol, waar blijkt dat alle bergpassen naar het zuiden in handen van de tegenstanders van de paus te zijn. De schijnbaar onuitvoerbare missie wordt danzij een oude monnik via een onbekende route voortgezet en voert hen in een enerverende tocht langs watervallen, over duizelingwekkende bergwanden en tegen een onverwachte en noodlottige sneeuwstorm in.
Na een aaneenschakeling van tegenslagen in dit ongenaakbare berggebied bereiken ze uiteindelijk een schitterend dal. Dit behoort bij slot Taufers, dat dit dal afsluit van de rest van de wereld en van de weg naar het zuiden. Na een hartelijke ontvangst aldaar blijken ze midden in een broedertwist te zijn beland, die door hun aanwezigheid escaleert, wat grote gevolgen voor de hele regio heeft. Het leidt tot een heftige en bloedige confrontatie tussen alle partijen, waarin de reisgezellen beklemd raken. Enkelen van hen weten ternauwernood Rome te bereiken, waar de paus echter weinig bereidheid toont op het verzoek van de keizer in te gaan. Slechts door vindingrijkheid en sluwe onderhandelingen weten de mannen hun taak in Rome te volbrengen. Ze keren haastig terug naar Taufers en zijn net op tijd om te helpen de vijanden van de slotheer te weerstaan en 'het laatste dal' te verdedigen.

Deze spannende middeleeuwse 'roadmovie', speelt zich af tegen de waargebeurde, verbazingwekkende, scheuring van de kerk op het einde van de veertiende eeuw.

Een stukje lezen?: Klik hier
Prijs: 4,99

Bestellen?: Klik hier!

WORDT VERWACHT (augustus 2012):

 

Jehan.
H
et lazuriet van de Gebroeders van Limburg - Peter Daanen


Jehan komt thuis na een lange vermoeiende reis naar Frankrijk. Het is inmiddels 1416 en Jehan kijkt terug op zijn leven en dat van zijn goede vrienden.
Met name dat van Jan Maelwael en zijn drie jonge neven, Herman, Paul en Johan van Limburg. Zij hebben allen een schitterende loopbaan doorlopen.
De eerste kwam via Parijs terecht aan het Bourgondische hof en dankzij hem werden de broers aan het hof te Bourges gevraagd. Ze werden er hofschilders en kamerheren en produceerden ongekende en vernieuwende meesterwerken,
Jan deed dit als schilder en de broers als boekverluchters.
Ze leefden dit in een chaotische, vreemde tijd, temidden van de 100-jarige oorlog en een Franse burgeroorlog.
Ze maakten spannende situaties mee, zoals het beleg van Bourges, de inname van een groot deel van het land door de Engelsen en zaten zelfs nog een half jaar gevangen in Brussel.
Hun persoonlijke levens waren daarbij soms net zo turbulent als de tijd waarin ze leefden, maar dit weerhield hen er niet van hun onnavolgbare kunstwerken te produceren. Zelfs als de toevoer van broodnodige grondstoffen voor het maken van hun verf, stokte.
Grondstoffen die soms van verre oorden moesten werden aangevoerd. Zoals het onbetaalbare hemelsblauwe lazuriet, dat slechts door één leverancier helemaal vanuit de mijnen in Afganistan naar Frankrijk werd gehaald. Totdat deze handelaar spoorloos verdween. De wanhopige broers die inmiddels knel zaten in de steeds verder omsingelde stad Parijs, vroegen ten einde raad Jehan, de beste vriend van hun oom, deze lazurietmeester op te sporen.

Een spannend verhaal met de beroemde schildersfamilie Maelwael/van Limburg als hoofdpersonen. Hun wonderlijke levensverhaal, dat zich in het roerige begin van de vijftiende eeuw afspeelde.

Een stukje lezen?:
Prijs: 4,99

Bestellen?: binnenkort leverbaar

 

 

 

De slachtoffers van het plein 1944 - Peter Daanen
GRATIS!!

 

Tijdens de opgravingen op de plaats van het Plein 1944, in het centrum van Nijmegen, wordt een dode gevonden. Het is een onbekende man die door geweld om het leven is gekomen.
Een mysterie dat door inspecteur Coen moet worden opgelost, maar waar hij geen enkel aanknopingspunt in heeft. Nog voordat hij maar iets heeft kunnen rechercheren wordt op dezelfde plek een volgend lijk gevonden. En daar blijft het niet bij. De oudste stad van Nederland blijkt letterlijk meerdere lijken in de kast te hebben die er nu één voor één uitkomen.
Maar wie zijn het en wie of wat heeft hen omgebracht?

Een meervoudige 'whodunnit', waarbij de tweeduizend jaar durende geschiedenis van Nijmegen, de met de zaak belaste rechercheur danig parten speelt.


Gratis te downloaden: klik hier!
 

 


Om u de mogelijkheid te geven onze E-books op zowel een PC, tablet of een E-reader te lezen, worden ze standaard in 2 versies geleverd: Als PDF-bestand en als EPUB-bestand.
Daar wij van mening zijn dat de koper van een e-book net zo vrij moet zijn als de koper van een fysiek boek dit aan een ander te overhandigen, worden ze DRM-vrij geleverd. We gaan er daarbij van uit dat onze klanten de produkten van onze schrijvers niet in het illegale circuit in omloop zullen brengen.
Om eventuele overtreders van de auteurswet te kunnen opsporen en aansprakelijk te stellen, wordt elk E-book voorzien van een unieke code die herleidbaar is naar de oorspronkelijke koper. Deze Social-DRM heeft echter geen invloed op de werking van het E-book.


DISCLAIMER
Hoewel de informatie op deze site permanent zo nauwkeurig en actueel mogelijk wordt weergegeven, zijn wijzigingen en/of onjuistheden in titels, uitvoeringen, afbeeldingen, prijzen of andere informatie op deze site te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van deze internetsite kunnen derhalve op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

ALGEMENE VOORWAARDEN
De algemene voorwaarden van Uitgeverij de Verteller kunt u via deze link inzien en desgewenst opslaan of afdrukken.

COPYRIGHT
Alle (auteurs)rechten op de inhoud van deze website, te weten alle teksten, afbeeldingen, software of informatie in andere vorm, komen toe aan de eigenaar. Slechts met schriftelijke toestemming van de rechtmatige eigenaar mag materiaal van deze website vermenigvuldigd worden.


PRIVACY STATEMENT
Voor Uitgeverij de Verteller is een zorgvuldige omgang met gegevens van de klanten en gebruikers van onze diensten van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houdt Uitgeverij de Verteller zich aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens stelt.

 

Uitgeverij de Verteller. - Telefoon: 024-8445684 - Email: verteller@upcmail.nl